Bedrijfsbeveiliging

Ieder soort antivirus-software is ontworpen voor een speciale doelgroep. Je hebt bijvoorbeeld home, total, personal, business en enterprise versies van antivirus programma's. Deze zijn allemaal ingesteld voor aparte doelgroepen. Deze doelgroepen hebben ieder ook een andere vorm van bescherming nodig. Als bedrijfseigenaar kun je voor jezelf beslissen of er een gratis of betaalde versie van antivirus-software komt. De gratis edities doen meestal hetzelfde als de betaalde versies. Maar de betaalde varianten hebben vaak meer en uitgebreidere mogelijkheden. Wat is het beste voor mijn bedrijf? Lees hieronder meer over antivirus-software voor bedrijven.

Microsoft Security Essentials

MSE is een gratis antivirus programma voor zakelijk gebruik. Met de gratis versie kun je in jouw bedrijf tot wel 10 computers beschermen. Dit programma is makkelijk in gebruik voor beginners. Maar omdat de meeste bedrijven meer dan 10 computers hebben is dit programma meestal geen oplossing. Of er moet gekeken worden naar het aanschaffen van de betaalde versie. Maar het gebruik van de gratis versie is wel aanbevolen aangezien het niks kost en de boetes blijven ook buiten de deur.

Comodo antivirus

Een ander zakelijk te gebruiken antivirus programma is Comodo. Met dit programma zit je niet vast aan het limiet van 10 pc's zoals bij Microsoft het geval is. Comodo heeft een betere bescherming voor virussen die zogenaamd in het wild worden ontdekt. Ook biedt Comodo een betere totaalbescherming. En verschillende tests hebben uitgewezen dat Comodo tot wel 2,000k minder geheugen verbruik dan MSE. En het is ook nog gratis.